selvi restaurant
Selvi Restaurant 1971'deki hali

İstanbul’un ilk self servis lokantası..

Selvi Restaurant 1950 yılında, Ayvaz, Hulusi, Ömer ve Sırrı isimli Rumeli göçmeni 4 kardeş tarafından kurulmuş. Lokantacılık, Rumeli’de yaşarken kardeşlerin baba mesleğiymiş. İlk geldiklerinde Parmakkapı’da bir muhallebici dükkânı açmışlar. Daha sonra, 1960’larda şimdiki yerlerine gelmiş ve bu dükkânı açmışlar.  Hulusi Hacızade bir süre sonra ortaklıktan ayrılmış. Mekân halen kuruculardan Ayvaz Hacızade tarafından işletiliyor, kitabımızda tanıttığımız lokantalar içinde kurucusu tarafından işletilen nadir mekânlardan birisi. Tencere yemekleri yapıyorlar. 1970’de bu bölgedeki ilk self servis sistemini başlatmışlar. 1975’de Ömer Hacızade vefat etmiş. Mekân gündüzleri Ayvaz Bey’in oğlu 1965 doğumlu Metin Bey ve eşi Çiğdem Hanım tarafından işletiliyor. Akşam saatlerinde Ayvaz Bey görevi devralıyor.

Lokantanın adı, dükkânın bulunduğu caddeye de adını veren ama şimdi yerinde yeller esen sıra selvilerden geliyormuş. Mekânın epey yabancı müşterisi var. Selvi Restaurant teknolojiyi yakından takip eden bir mekân. Selvi Restaurant’ın internet sitesinden online olarak yemek siparişi verilebiliyor. Tencere yemeklerini paket servisi ile sunmak zor olduğundan kendilerine özgü bir sistem geliştirmişler. Bu sistemi kullananlara lokantada yemek yiyebilecekleri bonus veriyorlar. Ayrıca yine siteden lokantayı kameralar aracılığı ile naklen izlemek mümkün.

Selvi Restaurant 07.00’de açılıyor, 24.00’de kapanıyor. 35 çeşit yemek çıkıyor. Spesiyalleri: Beykoz kebabı, saray kebabı.

Adres:

Sıraselviler Cad. No: 42/44 Taksim İSTANBUL
Tel: 0 212 2938964

www.selvirestaurant.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here